O nama


RASCO je vodeći proizvođač opreme za komunalno održavanje u Europi. Osnovan je 1990, proizvodi snježne plugove, posipače , kranske kosilice i povezane nadogradnje na vozila. Kao ponosna obiteljska kompanija RASCO se spreman suočiti izazovima koje postavljaju pred njegove zaposlenike novi trendovi u održavanju prometnica ali i sile prirode kroz stalne klimatske promjene.

Poznati smo u Europi po robusnosti naših proizvoda, visokoj kvaliteti izrade i visokoj tehnologiji koja pruža vrhunsku vrijednosti za naše kupce. Naša prodajna i distributivna mreža danas pokriva cijeli europski kontinent, nudeći proizvode i usluge u preko 25 europskih zemalja. RASCO je vodeći brand u zemljama koje se suočavaju sa ekstremno vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnim kupcima, koji iziskuju visoke standarde proizvoda i usluga, kao što su Njemačka, Španjolska, Austrija, Ukrajina, Rusija, ali i u mnogim drugima.

Temelj našeg rasta bio je i uvijek će ostati na dva ključna procesa: stalan fokus na naše kupce i neprekidan razvoj i edukacija naših zaposlenika.

Naš ustrajan fokus na podršku kupcima omogućuje nam dobivanje povratne informacije od krajnjih korisnika naših proizvoda na dnevnoj bazi a te informacije pomažu nam usavršiti naše proizvode i procese proizvodnje, kontinuirano vršeći poboljšanja i unapređenja.
Niti jedan upit ili zahtjev našeg kupca ne ostaje bez odgovora, niti jedan detalj nama nije beznačajan. Istovremeno, naši klijenti uživaju stalnu terensku podršku i raspolažu originalnim rezervnim dijelovima, dostupni stalno na njihov zahtjev 24/7 i sa najkraćim vremenom odaziva u industriji.

Fokusirajući se na razvoj naših zaposlenika, RASCO danas ima visoko obrazovanu i kvalificiranu radnu snagu, brojeći više od 200 zaposlenih. Posebno smo ponosni na činjenicu da je gotovo 40% te radne snage fakultetski obrazovano, prvostupnici i magistri ( ing i dipl. ing ) strojarstva. Naši visoko obrazovani stručnjaci koriste najnoviju tehnologiju i trendove industrije u razvoju proizvoda i procesu proizvodnje, uključujući napredne alate za konstruiranje proizvoda i simulacijske alate u razvoju, te visoko precizne i potpuno automatizirane robote u proizvodnji. Služeći se prednosti kuju daje najmodernija tehnologija, RASCO nudi vrhunsku kvalitetu za novac, Vama, našim cijenjenim kupcima.

Koristeći suvremenu tehnologiju, RASCO je razvio dokazane i vremenski testirane proizvode koji su dorasli uvjetima surova i nepredvidiva vremena. Naši više-segmentni čelični snježni plugovi, kao što je vodeći snježni plug KALNIK, osigurati će ceste čistima i prohodnima i u najsurovijim zimama. S naprednom elektronskom kontrolom i visoko razvijenom hidraulikom konstruirana je vrhunsku operabilnost u svakom pravcu, RASCO snježni plugovi savršeno se prilagođavaju cestovnoj površini, jednostavno prelaze preko cestovnih oštećenja, ispupčenja ili prepreka i vrlo jednostavno se koriste. Naši posipači soli namijenjeni za traktore ili kamione, opremljeni su jedinstvenom EPOS naprednom kontrolnom jedinicom koja omogućuje vrlo fleksibilno posipanje, automatsku kontrolu posipanja i jednostavno korištenje, a u trenu će ukloniti led i mraz s cesta. Izborom od četiri transportna sistema, trakom, lancem, pojedinačnim i dvostrukim pužnim transporterima, RASCO posipači su prikladni za sve tipove posipala.

Za najzahtjevnije klijente, RASCO nudi svoj Advanced Road Management System – ARMS®, koji na bazi GPS-a prati sve aktivnosti koje vrši uređaj na cesti : posipanje, čišćenje snijega, košnju, ali istovremeno i nudi opće praćenje vozila, upravljanje radnim nalozima i detaljne izvještaje.

Mi znamo da je izrada visoko kvalitetnih, robusnih proizvoda samo jedan dio naše misije. To je razlog zašto se RASCO snažno fokusirao na podršku kupcima tijekom svake faze životnog ciklusa proizvoda. Poznati smo po tome da osluškujemo želje klijenata i njihove zahtjeve za unapređenjem, ali još i više poznati smo po našoj vrhunskoj podršci kupcima tijekom čitavog životnog vijeka proizvoda. RASCO proizvodi dolaze sa dvogodišnjom garancijom i odličnom post-prodajnom i servisnom podrškom, dostupnom 24/7. Originalne dijelovi za sve naše proizvode garantiramo minimalno 10 godina nakon kupnje.

Sinergija jedinstvenog entuzijazma, iskustva, najnovije tehnologije, robotske preciznosti i ustrajne posvećenosti do detalja, stvara jedinstven duh ugrađen u svaki RASCO uređaj.

www.rasco.hr