Pogledajte nove spotove: MUVO s kompletom za zalijevanje i kontejnerom za prikupljanje otpada

25.08.2015. Novosti

Dva nova spota još jednom demonstriraju različite primjene MUVO-a u komunalnom održavanju gradova i naselja. Komplet za zalijevanje koristi se u proljetnom i ljetnom dijelu godine za njegovanje ukrasnog bilja, dok komunalni kontejner može služiti za prikupljanje i odvoz otpada kroz cijelu godinu. Kao i svi priključci i nadogradnje za MUVO, i ovi su brzo i jednostavno izmjenjivi što znači da jedno MUVO vozilo može kroz samo nekoliko minuta biti prenamijenjeno za neki drugi zadatak.

Komplet za zalijevanje

Kombinacija spremnika za vodu i prednjih ruku s glavom za zalijevanje praktično je rješenje za zalijevanje živica i mladica stabala te ukrasnog bilja na zelenim otocima i u cvjetnjacima.

Rukom za zalijevanje dužine 4 m upravlja se hidraulički iz kabine vozila, pa se zalijevanje obavlja bez zaustavljanja i izlaska iz vozila te je moguće zalijevati biljke s lijeve i desne strane vozila. Uređaj je moguće kombinirati s bilo kojim spremnikom za vodu koji se ugrađuje na MUVO.

Plastični spremnik za vodu zapremine 1800 l čini drugi dio kompleta za zalijevanje. Uređaj je opremljen niskotlačnom pumpom i crijevom za ručno zalijevanje na vitlu s mehanizmom za automatsko namatanje.

 

Kontejner za prikupljanje otpada

Za odvoz otpada iz uskih ulica starih gradskih jezgri MUVO je moguće opremiti komunalnim kontejnerom kapaciteta 2,7 m3. Kontejner ima potisnu ploču za kompaktiranje otpada i automatski sustav za pražnjenje kanti zapremine 120 ili 240 litara. Sustavom za pražnjenje upravlja se putem hidrauličkog razvodnika s ručicama, a kad se ne koristi moguće ga je sklopiti u transportni položaj.