MUVO – specijalist za zimsko održavanje gradova

15.12.2015. Novosti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvalitetno održavanje gradskih prostora zimi, u sezoni snijega i leda, teško je moguće bez odgovarajućeg vozila zimske službe opremljenog nadogradnjama za čišćenje i uklanjanje snijega. Malo komunalno vozilo MUVO pouzdan je pomagač u čišćenju pješačkih i biciklističkih staza, gradskih trgova te uskih gradskih prolaza tokom cijele godine. Manevarske sposobnosti vozila posebno dolaze do izražaja u zimskim uvjetima kada je prostor za manevriranje dodatno ograničen nakupinama snijega i leda. Opremljen odgovarajućim priključnim uređajima, MUVO u potpunosti zadovoljava sve potrebe za uklanjanjem snijega i leda s gradskih površina.

 

Malenih dimenzija, opremljen snažnim motorom, hidrostatskim pogonom, jedinstveno oblikovanom šasijom, malog radijusa skretanja, velike nosivosti i s ugrađenim pametnim tehničkim rješenjima MUVO se odlično snalazi na skučenim i uskim prostorima i bez problema zamjenjuje svaki drugi specijalizirani stroj za komunalno održavanje. Svi priključci namijenjeni zimskoj službi zadovoljavaju potrebe korisnika i u najzahtjevnijim vremenskim uvjetima te su dizajnirani za jednostavno korištenje i brzu izmjenu.

 

 

Kada se primjenjuje kao vozilo zimske službe, MUVO može biti opremljen prednjim priključcima poput četke, pluga ili snježne freze, te posipačem s mogućnošću mokrog posipanja. Najnovija u asortimanu priključaka, prednja četka MKM omogućava učinkovito čišćenje snijega s neravnih površina poput pločnika od kamena ili betonskih kocki, asfalta različite hrapavosti te oštećenih površina punih neravnina. Dostupna u tri dimenzije (širina čišćenja 1600 – 2000 mm), omogućava brzo i jednostavno čišćenje snijega. Uz primjenu zimi, MKM je moguće koristiti i u ostatku godine za uklanjanje zemlje, lišća, kamenčića i ostale prljavštine.

 

 

Snježni plug BILO M posebno je dizajniran kao jednosegmentan za lako manevriranje uskim i skučenim gradskim prostorima prekrivenim snijegom te za odbacivanje snijega na male udaljenosti. Nezamjenjiv je alat za čišćenje snijega s pješačkih staza i parkirališta.

 

 

Varijabilni snježni plug VERTUS M namijenjen je za širok spektar primjene zahvaljujući promjenjivoj geometriji krila koja mu omogućava nekoliko različitih konfiguracija. Njegova posebna konstrukcija najviše dolazi do izražaja u gradovima s uskim ulicama, najčešće zakrčenim parkiranim vozilima. U slučaju potrebe čišćenja većih nanosa snijega MUVO je moguće opremiti snježnom frezom.

 

 

SOLID XM precizan je i pouzdan posipač dizajniran za MUVO, a namijenjen  odleđivanju ili preventivnom posipanju gradskih prometnica, trgova, pješačkih staza, parkirališta i drugih mjesta kojima veća vozila ne mogu pristupiti. Može koristiti suha i mokra posipala za veću učinkovitost, dok mu pužni transportni sustav osigurava vrlo precizno posipanje. Dizajniran za jednostavnu uporabu i održavanje pruža korisniku beskompromisan komfor u radu i sigurno korištenje.

 

 

Uz poslove zimske službe, MUVO ima i brojne druge namjene zahvaljujući raznim priključcima i radnim alatima –  čišćenje i pranje gradskih površina, održavanje raslinja u ljetnom razdoblju ili kao vozilo za prikupljanje otpada, obavljanje radova na visini ili prijevoz tereta. To čini MUVO troškovno privlačnijom alternativom za korisnike u odnosu na vozila koja se koriste samo povremeno u toku godine. MUVO pronalazi svoju namjenu u svim godišnjim dobima i daje mogućnost obavljanja raznih komunalnih poslova, a svaki dodatni priključak povećava iskoristivost vozila čime ono postaje dobar izbor za održavanje prometnica i svih ostalih površina.